Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2008 09:19 - Джордж, усмири своето бясно куче Саакашвили!
Автор: juliannikolov Категория: Политика   
Прочетен: 3437 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 08.02.2011 12:05


Обръщение на Председателя на Конфедерацията на труда на Украйна Владимир Марченко към президента  на САЩ Джордж Буш

Джордж, аз се надявам, че човешките жертви, престъпленията на американските войскари под твоето ръководство в Ирак, Афганистан, Сърбия не ти дават спокойно да спиш. Аз знам, че ти си проклет и на този свят и на другия за сътворяваните от теб престъпления. Ти не се извини пред народа на Ирак за клеветата, която лично разпространи по целия свят за оръжията за масово унищожение. Ти устрои несправедливо съдилище над Президента на Ирак Садам Хюсеин и под твое ръководство незаконно го обесиха. Но даже след това войската на САЩ продължава престъпната си дейност в Ирак, ограбва страната.

Пипалата на твоята кървава демокрация проникнаха и в Грузия. В резултат на цветната революция Саакашвили заграби поста президент не за да защитава интересите на народа си, а като бясно куче да изпълнява твоите команди по осигуряване световното господство на САЩ.

Под твоето ръководство САЩ се превърнаха в империя на злото, която с огън и меч, като немските нацисти води войни за заробване на света.

Твоето бясно куче Саакашвили разстрелва мирните граждани на Южна Осетия и руските миротворци. Престъпленията, сътворявани от Саакашвили са чудовищни. Аз зная точно, че това са твоите указания за разпалване на конфликт около Русия и завладяване на нейните природни ресурси. За тази цел сега ти използваш грузинците (а украинците в бъдеще) в качеството на „пушечно месо”.

Джордж, ти навярно не си се излекувал окончателно от алкохолизма? И твоята хронична болест не ти позволява да осъзнаеш мащабите на сътворяваните от теб престъпления?

Народите на Украйна, както и братята в Русия, Беларус, Южна Осетия и Абхазия няма да застанат на колене пред теб.

Джордж, заповядай на своето бясно кученце Саакашвили да прекрати агресията срещу Южна Осетия!

http://www.bas-bg.org/

 

 



Тагове:   куче,


Гласувай:
2



1. viovioi - споделям това мнение!
11.08.2008 14:05
Сащ и НАТО са "експерти" по разцепление на територии на етнически принцип - когато това ги устройва стратегически и икономически.И агресията я инспирират като някакво освобождаване и човешки права ли вече незная. Но нормалномислещия човек анализира, разсъждава и стига до други изводи и заключения по реални и много отблъскващи с лицемерието , наглостта и прява на грубата сила и натиск.

Можем да напомним на хората с по-къса памет за Виетнам, Херошима, Сърбия, Ирак ....и още много,много.
цитирай
2. juliannikolov - ***
13.08.2008 00:09
В случая обаче САЩ са срещу "отцепниците", а огромното болшинство от хората даже не знаят за какво става въпрос. При създаването на СССР Русия е разделена на републики. За административно удобство Абхазия и Осетия са прикрепени като автономни области към република Грузия.
След разпадането на СССР партийните елити в отделните републики са за отделяне, защото така запазват контрола над местните богатства и се превръщат в олигарси, превръщат политическата си власт в икономическа....
Само, че абхазците и осетинците не искат да се делят от Русия, защото те са народи, които нямат нищо общо с грузинците. Тоест, техният случай е напълно различен от случая с косоварите...
Тук ще спомена и една любопитна подробност, която малцина знаят. Сталин (баща му е осетинец) е бил против създаването на СССР в познатия ни вид, той е искал да има единна централизирана държава, но за съжаление тогава решаващата дума е била на Ленин. Днес Русия плаща цената на това недалновидно решение, а последствията от него могат да бъдат фатални за бъдещето на тази държава. Сигурно е, че руснаците няма да бъдат истински велика сила докато не си върнат поне Украйна.

Престъпникът Саакашвили не дава пет пари за Грузия и грузинския народ, той просто изпълнява поръчките на господарите си от САЩ.
Войната бе един тест за Русия, но независимо от успеха и на бойното поле все още е рано да се каже какъв ще бъде крайният резултат, защото западните средства за масова манипулация най-нагло и безочливо използваха трагедията, за да компрометират славянската страна. Изобщо не се посвениха да представят жертвите на грузинската агресия като ... грузинци, които са пострадали от "агресията" на Русия! Ако някой е имал дори малки илюзии за "хуманността" на Запада вече трябва да е наясно колко струва той. За това бе достатъчно да се сравни как отразяват конфликта руските и евроатлантическите средстава за масова информация. Очевидно "демократичните" западняци трябва да се учат на демокрация и свобода на словото от Русия.
Не e ясно какви ще са условията на мирния договор, който ще бъде подписан. САЩ и сателитите им ще окажат подкрепа на фашисткия режим на Саакашвили, а Грузия ще бъде вкарана в агресивния военен блок НАТО.
цитирай
3. slavuncho - Тъй като повдигаш въпроса за пропагандата на запада...
22.08.2008 08:41
Отдавна си задавам този въпрос - защо западната пропаганда се оказва по ефективна и по време на студената война и сега? Това се случва въпреки фактите, въпреки разумните доводи и т.н.
Ще дам един промер. Някъде около годината, в която си роден, в България се слушаха много ВВС, Свободна Европа, Свобода и т.н. Непрекъснато ни убеждаваха как у нас и другите соцстрани не се спазват правата на човека и т.н., като основно се наблягаше върху Декларацията за правата на човека. Акцентираше се основно върху свободата на словото и правото на придвижване. Между другото на този въпрос имам посветени 1 -2 постинга :). Интересното стана след "демократичните" промени. Всичко, говорено в продължение на 45 години от пропагандата на запада бе забравено. Забравено и от нашите "демократи" и никой не пожела да се изправи и да попита защо са наложени драконовски ограничения върху правото на придвижване, правото на труд и т.н. Единственото, което наистина имаме е свободата на словото, но по този въпрос има и доста народни поговорки :)
Задавам този въпрос защото ми е интересно какво мисли по него човек, който не е обременен от пропагандата на студената война и съзнателния му живот е след 1989 г.
А що се отнася до САЩ и НАТО - нещата са ясни. Там където са стъпили трева не никне. Не знам какъв късмет ни предпази от подобни действия на наши "политици". Не ми се мисли какво щеше да е сега тук...
цитирай
4. juliannikolov - Благодаря за интересния въпрос
22.08.2008 14:55
Не съм сигурен, че западната пропаганда е по-ефективна, но няма никакво съмнение, че тя е далеч по-мащабна. Влиянието и възможностите на западните СМИ са далеч по-големи. Английският език е много по-разпространен от руския.
Прави впечатление и нещо друго. В руските медии се публикува и западната гледна точка, при това в съотношение към руската 50/50. Такова нещо в "демократичните" държави няма. Там без никакви скрупули представят само това, което желаят и дори не дават възможност на обикновения човек да чуе мнението на другата страна. Няма как при тази тотална цензура пропагандата да не е по-ефективна.
На 10.11.1989 година бях на 12,5 години, но пазя много спомени за времето преди това. У нас родителите ми редовно слушаха така наречените черни станции - Би Би Си, Свободна Европа и др. Човек винаги се стреми към по-добър живот и в онези времена очевидно повечето от нас смятаха, че реалността отвъд желязната завеса е по-хубава и по-справедлива от нашата, а разочарованието от профанизацията на партийната пропаганда в България очевидно е породила потребност да се търсят други източници.
Аз лично изпитвах смесени чувства черните станции. На базата на видяното от филмите смятах, че животът на Запад е по-хубав, но бях потресен от туркофилството и славянофобията, която излъчваше радиоприемника. Когато настъпиха промените смятах, че животът ни ще се промени към по-добро, радвах се, защото повече нямаше да ходя на манифестации, защото бях далеч по-свободен, вече не носех униформа, можех да си пусна дълга коса и т.н.т.
Първото ми съмнение в "демократичността" на промените настъпи около президентските избори през 1992 г. Бях озадачен от очевидната подкрепа на националната телевизия за Желев, а най-силно се впечатлих от пресконференцията в НДК, в която родните журналисти се държаха неописуемо просташки с Велко Вълканов и Румен Воденичаров. Тогва разбрах, че има нещо гнило в демокрацията, но бях твърде малък, за да осъзная какво се е случило в действителност. В следващите години бях аполитичен. Като влязох в казармата единственото нещо, което ме интересуваше бе дали ще намалят срока за военнатата служба.
Чак в началото на 1999 годин започнах да се интересувам от политика. Бях възмутен от варварската война на САЩ в Югославия, участвах в протести, подписки, но напразно. Спомням си каква тотална медийна цензура налагаше режимът на Иван Костов. В националната телевизия имаше случаи на сваляне от ефира на гости, които изразиха съмнение в хуманността на натовските бомбардировки.
Постепенно започнах да чета специализирана литература, стремях се да науча повече за света, в който живея и така стигнах до позициите, които изразяват статиите, които пускам раздел "Политика".
Отвратен съм от родните медии, от двойния стандарт, от тенденциозната проамериканска пропаганда, която водят всички. Разбира се, че това важи и за blog.bg, който направо отблъсква с толерирането на проамериканските мнения. Не мисля, че един интелигентен човек изобщо може да ги вземе на сериозно, но определено изпитвам неописуема погнуса от нищожествата, които всеотдайно защитават престъпленията на Буш, Наакашвили и т.н.т.
цитирай
5. slavuncho - Приятно съм изненадан, че намерих още един
22.08.2008 16:15
мислещ човек в blog.bg!
Уверявам те - не е лесно :)
Благодаря за подрбоният отговор!
Успех!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: juliannikolov
Категория: Изкуство
Прочетен: 873818
Постинги: 108
Коментари: 478
Гласове: 11916
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930