Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2008 20:13 - Слушайте гласа на Иван Костов!
Автор: juliannikolov Категория: Политика   
Прочетен: 1374 Коментари: 0 Гласове:
2



проф.Велко Вълканов

          В своя сравнително дълъг живот видях и чух достатъчно много. Нося в себе си спомени за събития не само от времето преди 10 ноември, но и от времето преди
9 септември. Познавам — макар и най-често само от дистанция — какви ли не хора — политици, учени, хора на изкуството и пр. и пр. Натрупах обич, но натрупах и ненавист. Съдбата ме срещна с много достойни мъже и жени, но и с крайно недостойни особи — нагли, безочливи, користни, способни да предизвикват единствено и само чувството на отвращение. Ще заявя обаче, без да се колебая, че не съм срещал личност по-нагла, по-безочлива, по-користна от Иван Костов.

          Държавата ни тези дни за пръв път от много години насам постигна изключително благоприятни за страната ни договорености. Подписани бяха договори за строителството на АЕЦ «Белене», за участието на България в газопроводния проект «Южен поток», за изграждането на петролопровода «Бургас-Александруполис», за създаването на фериботната връзка Варна — Кавказ. Благодарение на тези договори България ще се превърне във водеща икономическа сила на Балканите. И не тя, разбира се, става зависима от другите, а другите стават зависими от нея, доколкото тя именно ще държи кранчето и на газопровода, и на петролопровода.

          Срещу така подписаните споразумения най-реакционните сили у нас нададоха силен вой. Те, които не отрониха нито дума срещу очевидно опасните за националната ни сигурност бази, които правителството ни предостави — при това напълно безплатно — на САЩ, срещу мирните проекти, предлагащи съществени изгоди за страната ни, изляха цялата си възможна злоба. Сред воя на политическите хиени можем ясно да различим фалцета на техния водач Иван Костов.

           Невероятно биологическо образувание е наистина Иван Костов. Този, с извинение, човек, обременил душата си с всички възможни политически грехове, вместо да се скрие в някоя от мрачните си дупки и там да лиже гноясалите си рани, има дързостта да излезе на светло и да хули първите действително изгодни за България договорености.

          Трудно е да се изброят всички извършени от Иван Костов прегрешения срещу нашия народ и нашата държава. Опит в това отношение е направил Едвин Сугарев, който в своето открито писмо от 19 април 2005 г. ни предлага една сравнително пълна картотека на извършените от Костов злодеяния. Сугарев подлага на сериозен анализ изпълненото с корист участие на Иван Костов в някой от най-скандалните афери у нас — приватизацията на БГА «Балкан», договора за доставка на природен газ, сключен между «Газпром» и «Булгаргаз», двете фондации «Бъдеще за България», оглавявана от съпругата му Елена Костова и «Демокрация», оглавявана от самия него, и още много други. Сугарев е пропуснал обаче да отбележи още два крупни факта от политико-криминалното досие на Иван Костов: аферата «Сапио» и затварянето на 3 и 4 блок от АЕЦ «Козлодуй»

          «Сапио» е фирма на Ясен Златков, бивш депутата от СДС във ВНС, на когото неговият приятел Иван Костов в качеството си на министър на финансите на 24 март 1992 г. в грубо нарушение на закона е разрешил — по мотиви, за които можем да се досетим - безмитен внос на стоки за около 5 милиона долара. Срещу Иван Костов бе образувано наказателно производство за извършеното от него тежко престъпление, което обаче бившият главен прокурор Никола Филчев в изпълнение на постигнато с него съглашение прекратява.

           Щетата, нанесена на България с аферата «Сапио», е значителна, но колко по-значителна е щетата, нанесена на България със затварянето на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ «Козлодуй», станало в резултат на престъпното поведение на правителството на Иван Костов и на неговата съучастничка ИванПръмовата снаха Меглена Кунева.

          На 29 ноември 1999 г. Надежда Михайлова, министър на външните работи в правителството, оглавявано от Иван Костов, подписа с Европейската комисия меморандум, с който пое задължението България да затвори 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ «Козлодуй» най-късно през 2006 г. Меморандумът бе подписан, след като достатъчно авторитетни експерти бяха вече установили, че по-нататъшната експлоатацията 3-ти и 4-ти блок е напълно безопасна.

           В разговора си с еврокомисаря по разширяването на ЕС Гюнтер Ферхойген, състоял се на същата фатална дата - 29 ноември 1999 г., министър-председателят на България Иван Костов не прави дори и опит да защити нашите енергийни интереси. В даденото за печата съвместното съобщение за състоялата се среща между Ферхойген и Костов можем да прочетем следното:

           «Господин Костов направи заявление, че България напълно поддържа заключенията на Европейския съвет от Кьолн за важността на високи стандарти на ядрена безопасност в контекста на разширяване на Европейския съюз. Г-н Костов се позова също и на приетата от Народното събрание през месец март 1999 година Национална стратегия за развитие на енергетиката и енергийната ефективност до 2010 година, както и на решението на Народното събрание от 4 ноември 1999 година. В резултат на това българското правителство има пълната решимост да затвори реакторите 1-4 към най-ранните възможни дати...

           Господин Костов заяви също така, че във връзка с актуализирането на енергийната стратегия, което ще приключи през 2002 година, България ще вземе решение, съгласувано с Комисията и отчитайки споразумението за ядрена безопасност и други релевантни фактори, относно датите за окончателно затваряне на реакторите 3 и 4, които ще предхождат понастоящем предвидените дати за затваряне през 2008 и 2010 респективно.» Господин Ферхойген заяви, че разбирането на Комисията е, че окончателното затваряне на тези блокове ще стане най-късно през 2006 година.

           В това съобщение за печата виждаме печата на националното предателство. Костов угодливо се съгласява с просмуканите от корист искания на ЕС. Напълно безопасните 3-ти 4-ти блок са наистина затворени и то не през 2008, респ. 2010 г, а през 2006 г., както изисква прокураторът Ферхойген.

          И сега същият този Костов, причинил на страната ни редица неимоверно тежки вреди, издигна писклив глас срещу постигнатите с Русия договорености, ползата от които за всеки здравомислещ човек е повече от очевидна.

          В този крайно противен глас откриваме обаче и полезна за нас информация. Не може да има никакво съмнение: ругае ли ни Иван Костов, значи сме на пръв път!

          Изводът е един: слушайте гласа на Иван Костов и правете точно обратното на това, което той предлага.

Статията е публикувана на 30 януари 2008 г. във в-к "Нова зора"

http://www.bas-bg.org/new/gl_i_k.html

 





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: juliannikolov
Категория: Изкуство
Прочетен: 871883
Постинги: 108
Коментари: 478
Гласове: 11910
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031