Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2015 04:56 - ХРИСТИЯНСКО ИДОЛОПОКЛОНСТВО
Автор: agej2 Категория: История   
Прочетен: 3876 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.06.2015 05:12


ХРИСТИЯНСКО ИДОЛОПОКЛОНСТВО

image
Задушница - поклонение на Бога или на Дявола?

В разрез с ясните учения на Божието Слово, милиони християни днес, предимно католици и православни, се кланят на икони, кръстове, образи на починали (светци), мощи (вещи и останки от мъртъвци), палят свещи в спомен за умрелите и т.н., но в същото време отхвърлят Христовото учение за Апокалипсиса и свършека на света.
image

 Макар че на десетки места в Свещеното Писание, както в Стария, така и в Новия Завет, се говори за края на света и унищожението на нечестивите, мнозина християни отхвърлят и дори осмиват библейските пророчества.

На свой ред католическите и православни свещеници успокояват миряните с аргументи от рода на: не се знае кога ще бъде Второто пришествие и краят на света; вече са минали 2000 години, може да минат още няколко хиляди години; това събитие няма да бъде в наше време, то лежи далеч в бъдещето и т.н.

 Същите тези свещеници забравят обаче Христовото предупреждение:

 Лк. 21:33 Небето и земята ще преминат, но Моите думи няма да преминат! Лк. 21:34 Но внимавайте на себе си, да не би да натегнат сърцата ви от преяждане, пиянство и житейски грижи, и ви постигне оня ден внезапно като примка; Лк. 21:35 защото така ще дойде върху всички, които живеят по лицето на цялата земя.

Лк. 21:36 Но бдете всякога, и молете се, за да сполучите да избегнете всичко, което предстои да стане, и да стоите пред Човешкия Син.

Библията разкрива също, че една от основните причини за унищожението на грешниците и края на света е   -- идолопоклонството, което ще се шири навред по земята.

Милиони нещастни човешки същества ще се кланят не на единствения Бог, Творец и Спасител Исус Христос,....    а на езически богове и обожествени мъртъвци/светии/.
image

Днес идолопоклонството сред будистите, хиндуистите, сикхите и другите езически народи и племена по лицето на земята е достигнало нови измерения, но какво да кажем за християнското идолопоклонство:

-         обожествяването и култа на Дева Мария,
image

-         поклонението пред иконите и образите на починали хора (грешници), обявени за светци, възнесли се според православната доктрина след смъртта си в рая при Бога и служещи в Божието присъствие като застъпници и молители за човешкия род?!
image

Но ето какво казва Писанието, описвайки последните язви, които ще сполетят човешкия род като справедливо Божие наказание и възмездие за упоритостта, нечестието и практикуването на идолопоклонство от хората по земята:

Отк. 16:8 Четвъртият ангел изля чашата си върху слънцето, на което се позволи да гори човеците с огън.

Отк. 16:9 А като се опекоха човеците от голяма жега, похулиха името на Бога, Който има власт над тия язви, и не се покаяха да Му отдадат слава.
image

Днес милиони християни не желаят да признаят и осъзнаят, че поклонението на Дева Мария и светците, на техните образи и икони, е идолопоклонство в Божиите очи!
image

 Ето защо Божиите наказания са сполетявали християнските народи, между които и народа на България.

 Главната причина, поради която Бог допуска мюсюлманите да покорят Византия и България, е именно християнското идолопоклонство, прието от южната ни съседка, и отхвърлянето на реформираната вяра, достигнала българските земи чрез християнски общности и мисионери, отрекли върховенството на Римския епископ, Папата, и фалшивите учения на Римската църква.  
image
    
Близо 500 години турският ятаган вилнее на Балканите като справедливо наказание за християните, практикуващи идолопоклонство и оскърбяващи Бога и Христа с нечестивите си дела. Описвайки на символичен език нашествието на турците в християнска Европа, библейското пророчество заявява:

Отк. 9:20 И останалите човеци, които не бяха избити от тия язви, не се покаяха от делата на ръцете си, та да се не кланят вече на бесовете и на златните, сребърните, медните, каменните и дървените идоли, които не могат нито да виждат, нито да чуват, нито да ходят;

Отк. 9:21 също не се покаяха нито от убийствата си, нито от чародеянията си, нито от прелюбодействата си (fornication), нито от кражбите си.
imageimage
image

image
image
Обърнете внимание! Три са причините, описани в пророчествата на Откровението, според които Бог позволява на езическия мюсюлмански народ да покори близките до неговата територия християнски народи:

1. Поклонение на бесовете (сиреч духовете-демони), което се осъществява чрез поклонението и обожествяването на мъртвите. Противно на ясните Божии учения, на мъртвите се приписва безсмъртие, което е изключителен прерогатив единствено и само на Божеството (1 Тим. 6:16);

2. Поклонение на идоли, което се осъществява чрез поклонението на кръстове, икони и образи на Дева Мария и умрелите "светци";

3. Нечестиви и безаконни дела като убийства, прелюбодейства, кражби и чародеяния, т.е. магьосничество.

Невежеството на днешните българи очевидно не е по-малко от невежеството на народа по времето на Паисий Хилендарски, особено в духовно отношение. Подобно на древните евреи, изпаднали в низко идолопоклонство, така и днешните католически и православни християни се кланят на богове и мъртъвци, които "нито виждат, нито чуват, нито говорят"! Такова извратено поклонение дава чудесна възможност на Падналия, сиреч княза на този свят/оная старовременна змия която се нарича дявол и сатана, който мами цялата вселена”/, да върши многобройни свръхестествени знамения и чудеса и да мами заблудените християни. Следното изобличение и укор, отправени от Бога Твореца към Неговите отстъпили чада, с право са приложими и за повечето християни днес:
image

image
image
image
1Йоаново:

5:21 Дечица, пазете себе си от идоли.

 

ВТОРАТА БОЖИЯ ЗАПОВЕД КАЗВА:

 

2 .ЗАПОВЕД:

 20:4 Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята;

 20:5 да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят,

 20:6 а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди.
                                                  
НАЛИ НЕ КАЗВАТЕ „ТАТЕ“ НА СЪСЕДА... НЕ ИСКАМ ДА СЪМ ТАМ... АКО И БАЩА ВИ ПРИСЪСТВА НА СЦЕНКАТА...

ЕВАНГЕЛИЕ ОТ МАТЕЙ:

23:9 И никого на земята недейте нарича свой отец, защото Един е вашият Отец, Небесният.

23:10 Недейте се нарича нито наставници, защото Един е вашият Наставник, Христос.
image

РЕВНУВА БОГ, КОГАТО ГО СМЕНИМ С КАРТИНКА ЗА ПОКЛОНЕНИЕ ИЛИ СЛОЖИМ ВНИМАНИЕТО СИ НА ЧОВЕК... ОСОБЕННО , АКО Е УМРЯЛ .
image

ТАКА ПОВТАРЯМЕ САТАНИНСКИТЕ КУЛТОВЕ, ОТ КОИТО СПОРЕД  ПЪРВАТА ЗАПОВЕД  БОГ ИЗВЕДЕ СВОЯТ НАРОД ОТ ЕГИПЕТ!      
   
ИСАЯ  44:9 Всички, които образуват изваяни идоли, са за посрамление; И многожелателните им неща са безполезни; И те сами им са свидетели; не виждат нито разбират, За да се засрамят.

44:10 Кой е оня, който прави един бог, Или излива изваян идол, съвсем безполезен?

44:11 Ето, всичките му привърженици ще се засрамят; А художниците, които и те са от човеци, Нека се съберат всички, нека застанат; Ще се убоят, ще се засрамят всички.

44:12 Ковачът кове брадва. Работи я във въглищата, и я образува с чукове, Работещ със силната си мишца, Дори огладнява и изнемощява; Вода ако не пие ослабва.

44:13 Дърводелецът простира връв, начертава идола с тебешир, Изработва го с длета, начертава го с пергел, И образува го по човешки образ, според човешка красота, За да стои в къщи.

44:14 Отсичайки си кедри. И вземайки пърнар и дъб, Той си бе избрал между горските дървета едно, Та бе насадил бор; и дъждът го е правил да расте.

44:15 Тогава, като е станал на човека за горене, Той взема от него и се топли, Още го гори и пече хляб; И същото прави бог та му се кланя, Прави го изваян идол та коленичи пред него!

44:16 Една част от него той изгаря в огън, С друга част готви месо да яде, Изпича печиво и се насища. Грее се и казва: Ох! стоплих се! видях огъня!

44:17 И останалото от него прави бог, изваяния си идол. Коленичи пред него и му се кланя, И му се моли казвайки: Избави ме, защото ти си мой бог!

44:18 Те не знаят нито разсъждават; Защото са замазани очите им, за да не гледат, И сърцата им, за да не разбират...                  ЕРЕМИЯ :

10:3 Защото обичаите на племената са суетни; Понеже само дърво е това, което секат от гората, Нещо издялано от дърводелски ръце с брадва;

10:4 Украшават го със сребро и злато, Закрепват го с гвоздеи и чукове, За да не се клати;

10:5 Те стоят прави като плашило в бостан, Но не говорят, Трябва да се носят, Защото не могат да ходят. Не бойте се от тях, защото не могат да докарат някакво зло, Нито им е възможно да докарат някакво добро.

10:6 Няма подобен на Тебе Господи; Велик си, и велико е името Ти в сила.

 

 









Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: agej2
Категория: История
Прочетен: 281127
Постинги: 136
Коментари: 0
Гласове: 64
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930