Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2009 09:32 - Промяната на църквата 4 (църковните сгради)
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 9864 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.03.2014 13:38


Поредната промяна в църквата навлязла през IV век представляват постройките за християнските църкви. Това е факт на който почти никой не обръща внимание, но е изключително сериозен. Първоначално християните се събирали в домовете си на групички по 30-40 души и на много места си създавали християнски общини. Във връзка с въвеждането на църковните постройки и съответните еретични отклонения ще включа цитат (с допълнения) от книгата ми „Измамата за Коледата”:

 

“По времето на Константин са построени първите постройки за християните, наречени базилики и църкви, което е един вид отклонение. Сградите естествено били конструирани според тогавашните езически архитектурни направления и свещената геометрия, поради което в тях има дори олтар. При създаването на специализирани постройки в част от организираната църковна институция, контролирана от римския император и епископ, нарекъл се „папа”, отклонението в архитектурния интериор на сградите, като създаването на олтар е остатък от езичеството, а свещената геометрия се базира на окултни магически принципи.Смисълът на съществуването на олтар в една сграда е – там да бъде принесена жертвата.

Исус и неговите ученици никъде не споменават за използването на олтар или нуждата от него. Исус беше символичната жертва и няма нужда повече от олтар за жертване – жертвата вече е дадена! Така или иначе в християнските църкви не принасят жертвоприношения. Думата на гръцки в Новия завет, която се използва за църква, е Ἐκκλησία (еклесия) и произлиза от названието на Народното събрание в гръцките градове-държави и се е използвала в смисъл – събиране. Никъде в Новия завет не пише християните да започнат да си строят някакви постройки и да се събират там. Ако това беше необходимо, Исус определено би говорил за това. Нали не си мислите, че Исус Христос е бил твърде зает и е забравил да каже за постройките? След време организираните църковни институции започнали да строят сгради, струващи милиони и за построяването им искали парите от неуките и наивни християни, което е редовна практика до момента.

    Много от „християнските” базилики били трикорабни постройки, други имали кръгла форма, което е свързано с езическата представа за богинята майка и Митра, който се излюпил от яйце и вече бил голям с дрехите и неговата специфична персийска шапка. Кръгът се счита за форма на богинята и представлява едното от състоянията на луната – пълната месечина, което в езичеството се свързва с бременността на жената и богинята. Ранните постройки, предназначени за християнските служби, са издигнати предимно на  места на по-раншни езически светилища – тоест демонизирани. Базиликата „св. Петър” в Рим е построена върху храм на богинята Кибела и митраеум – на Митра. Базиликата и манастирът San Clemente al Laterano са издигнати върху по-раншен митраеум по времето на император Юлиан Апостат (Flavius Claudius Iulianus Augustus), който бил племенник на Константин Велики и се опитал да върне езичеството. Базиликата San Stefano Rotondo, построена от 468 до 483 г., се намира върху храм на Митра и съдържа окултни пропорции от древноперсийски храм, при който числото 3,14 играе специална магическа роля. От езическия храм е останала една стая в подземията с изображение на богинята Луна. Дори думата базилика отново произлиза от езичеството и в древен Рим така се наричала специализирана обществена сграда, използвана най-често за съдебни, политически и икономически функции. Представлявала голямо правоъгълно трикорабно здание, чийто среден кораб е по-висок от двата странични и обикновено е била разположена близо до форума. Първата базилика – „Basilica Porcia” е построена в Рим по разпореждане на Марк Порций Катон през 184 пр. Хр. Думата и функцията на базиликата в Рим е адаптирана от гръцки - βασιλική, където първата заседателна зала Basilikй Stoа или Basileios Stoa била конструирана през V век пр. Хр. и се намирала в северната част на Атина, в която заседавал архонтът, а пред входа се издигала статуя на богинята на правосъдието Темида (Урания) с превръзка на очите, за която се вярвало, че е съветничка на Зевс. Съвсем не случайно съвременните окултисти са поставили в съдилищата изображения на Темида.   

  При строежите на ранните базилики обикновено били използвани и строителни материали взети направо от езически храмове. Често срещана практика била да се взимат колони от езическите храмове, с което всичко ставало още по-демонично. Така например при Αγία Σοφία (Хагия София) в превод "Света София" по името на гностическата богиня-еон София (мъдрост) представляваща най-голямата църковна сграда в продължение на хилядолетие за строежа специално били докарани камъни и колони от капището на Диана в Ефес.

Друга интересна подробност във връзка с езическите храмове и християнството, която ще посоча е откритието в Йордания на най-старата „християнска” постройка. Според директора на Департамента по античността Аднан Хадиди изследванията в Йордания доказват, че най-ранната открита християнска църковна постройка в покрайнините на Йераш (на 48 км от столицата Аман) всъщност е езически храм на Артемида. Следователно тук не става въпрос за истински християни, а за секта, синкретизирала християнство с езичество. Готическите катедрали през Средновековието също са направени на магически принципи следващи свещената геометрия, което започва още с построяването на Шартърската катедрала. В тях са включени голям брой скрити окултни и магически символики, демони-гаргойли, което нашумя през последните години и е обект на по-подробно разследване в друга моя книга. Много от катедралите са издигнати върху места, където по-рано имало езически светилища. Така например една от най-ранните готически катедрали – Notre Dame de Paris („Нашата дама” на български известна повече като „Парижката Света Богородица”), построена през периода 1163-1345 където е седалището на католическия архиепископ на Париж се намира на мястото на древния оракул посветен на Марс. Катедралата Нотърдам в Амиен е разположена над пещера, в която през езически времена жреците посвещавали новите членове в мистериите на оракула на Юпитер. На мястото на Шартрската катедрала в миналото съществувало древно светилище. Според легендите там друидите преди римското нашествие извършвали своите посвещения и ритуали. Юлий Цезар в Commentarii de Bello Gallico (Записки за Галската война) кига VI, раздел 13 споменава, че друидите веднъж годишно се събирали на свещено място в земите на карнутите. Това ставало в града Carnutes, който след превземането му е преименуван на Auctricum, а днес е известен като Шартр. На това място по-късно била построена Шартрската катедрала. От друидите останала една мадона, която се намирала в катедралата до XVI-XVIII век, известна като „черната мадона” от която се разпространил култът към черните мадони. Дори мадоната в предверието на Шартрската катедрала била направена като копие на древната друидска мадона от където копирали и другите мадони в останалите катедрали. И като стана въпрос за друидите трябва да не забравяме, че при тях са били разпространени човешките жертвоприношения и на посочените места повече от вероятно са извършвали такива. За човешките жертвоприношения на друидите пишат Тацит, Цицерон, Диодор Сицилийски, Марк Аней Лукан и Юлий Цезар. В книга VI на Записки за Галската война, раздел 16 Юлий Цезар пише:

 

  „Всички гали са изключително религиозни в ритуалите, затова, хората, засегнати от тежки заболявания, както и по време на война и други опасности принасят или дават обет да принесат човешки жертви и друидите са изпълнителите на тези жертвоприношения, защото те мислят, че ако живота на един човек се предложи за живота на друг човек ще благоразположат безсмъртните богове. При тях дори има публични жертвоприношения от този род. За тази цел някои правят огромни чучела от пръти, в които пълнят с живи хора и ги подпалват и хората изгарят в огъня. Но според тях още по-угодно е на безсмъртните богове да се принесат уловени в кражба, грабеж или други сериозни престъпления, и когато тези хора не са достатъчно, те прибягват до жертва дори и невинни.”
 

image   


Шартрската катедрала 

 

Във вътрешността на парижката катедрала st. Sulpice, през която минава линията на розата направо има поставен египетски обелиск в чест на бог Ра. През XIII век издигнали първоначалната постройка, а съвременната е от 1646 г. направена от Жан-Жак Оливие, който основал полу-тайното общество Societas Presbyterorum a S. Sulpitio (Обществото на св. Сулпис), по известно като Светото тайнство. Има твърдения, че Обществото на св. Сулпис е свързано с тайния орден Приората на Сион, станал известен от книгите "Светата кръв и свещеният граал" и "Шифърът на Леонардо".

image   


St Sulpice

В католическите базилики и катедрали, които първоначално били денонощно отворени започнали да се наместват бездомни просяци и да спят, а проститутките не рядко упражнявали професията си там. Това наложило катедралите да бъдат затваряни през нощните часове. Но дори и дълги години, след като започнали да заключват постройките по време на месите и след тях сутеньорите там уговаряли клиентите си. През 1541 г. в Болоня в катедралата Свети Петър направо заловили мъж и жена да правят секс и били наказани публично, което разбира се съвсем не е единичен случай. Много от църковните постройки през Средновековието служели и като средище за търговия. Около църковните сгради се намирал пазарът, но дори в самите катедрали продавали различни стоки. Така например в Шартърската катедрала в отделните портали се продавали различни стоки: зеленчуци, плодове и месо се продавали в южния портал, в северния се продавали текстилни произведения. На търговците с вино забранявали да вършат това в криптата, но в другите части нямало проблеми. Така продавайки вино в катедралата те успявали да избягнат данъците, които трябвало да плащат, ако са извън нея. Ще е уместно да припомня, че единственият случай когато Исус се разгневява е срещу среброменителите в храма:

"И дойдоха в Ерусалим. А Исус, като влезе в храма, започна да изпъжда онези, които продаваха, и онези, които купуваха в храма; и преобърна масите на онези, които обменяха пари, и пейките на онези, които продаваха гълъбите и не разреши на никого да пренася свои неща през храма. След това започна да учи хората, като им говореше: "Писано е:  Моят дом ще бъде наречен дом на молитва на всички народи, а вие сте го превърнали в  свърталище на разбойници" (Евангелие от Марк 11-15-17)

В Шартърската катедрала на различни места се събирали и хора които търсели работа: дърводелци, стоители-зидари и др.  

Във връзка с ужасяващия вид на някои считани погрешно за „християнски” постройки от късното Средновековие и късния Ренесанс в Рим ще спомена и една сграда достойна за станински храм Santa Maria dell"Orazione e Morte издигната през 1575 г. , която била изцяло построена наново през 1733 г. в чиято фасада направо са вградени човешки черепи. В параклиса в стените са вградени човешки кости с които е направена украсата. Постройката е направена по проект на флорентинския архитект Фердинандо Фуга (1699-1782), който бил издигнат с връзки за архитект на папските палати от папа Климент XII, който разбира се също е бил флорентинец. Как си мислите дали тази сграда е християнска и дали на Бог му харесва тази постройка?

image
 

Santa Maria dell"Orazione e Morte

image

                 Детайл от Santa Maria dell"Orazione e Morte с истински човешки череп


 
Колкото и необичайно и окултно да изглежда съществуването на сграда като Santa Maria dell"Orazione e Morte ще трябва да добавя, че с това съвсем не се изчерпват смразяващите кръвта църковни постройки. В центъра на католическия Рим се намират и значително по зловещи сгради от Santa Maria dell"Orazione e Morte. Едно от най-ужасяващите места представлява криптата на Santa Maria della Concezione dei Cappuccini в която се намират 4 000 човешки скелета. Всички помещения, стени тавани, полилеи, сводове и колони са украсени с точно 4 000 скелета на монаси капуцини поставени през периода 1631-1870 г. При това се намират и редица окултни скрити символи, а манастирът неслучайно дълго време бил под контрола на монаси-магьосници. Santa Maria della Concezione dei Cappuccini е построен по проект Антонио Казони през 1626-1631 г. по нареждане на папа Урбан VIII (1623-1644), чийто брат кардинал Антонио Барберини бил капуцин. През 1631 г. кардинал Антонио Барберини заповядал да бъдат извадени телата на монаси капуцини от техните гробове и да бъдат занесени в криптата, състояща се от пет параклиса. В петия параклис се намира скелетът на принцеса Барберини, която била племенница на папа Сикст V (1585-1590). На входа на криптата се намира надпис „И ние бяхме като вас, и вие ще станете като нас”. Всеки монах капуцин е трябвало вечер преди да си легне да мине през параклисите с черепите и там да се моли. През XIX век от Santa Maria della Concezione се прочул монахът капуцин-магьосник Фра Пачифико, наричан от хората „Ел Маго”, който станал до толкова известен, че папа Григорий XVI (1831-1846) се наложило да го изсели в Северна Италия около Алпите. Днес криптата Santa Maria della Concezione dei Cappuccini, която е мерзост в очите на Бог се е превърнала в атракционен туристически обект. 

image

 
 Santa Maria della Concezione dei Cappuccini  

image    
 


Папата и католическото духовенство си приписват способността да прощават грехове, което няма никакво покритие с Божието слово в Библията. Право да прощава грехове има единствено Бог и никой друг! Условието, което Бог изисква за прощаването на греховете е   хората да се разкаят от тях и да се стараят да не съгрешават повече.  


Както много от фалшивите доктрини и тази има връзка с Божието слово и неправилното използване на стиха:

 

 

"На които простите греховете, простени им са; на които задържите, задържани са" (Евангелие от Йоана 20:23)

След навлизането на тази ерес неуките хора, които нямали правото да притежават Библията и да я четат били карани да се изповядват за греховете, а по време на Трентския събор състоял се от 13 декември 1545 г. до 4 декември 1563 г. в интериора на всички църковни сгради били включени специални кабинки наречени изповедални – нямащи нищо общо с първоначалното християнко учение.

Когато през двадесетте години на XVI век конквистадорите начело с Ернан Кортес започнали да навлизат в Мексико направо в пирамидите, където били принасяни човешки жертвоприношения поставяли иконата на Дева Мария и вече си мислели, че те са станали християнски.

Ако въобще трябва да се строи специализирана постройка за молитва и събрания църквата първо трябва да се допита до Бог дали трябва да направи това, тъй като ако се построи църковна сграда без водителство от Бог то тя си остава човешка, а не Божия. Второ ако трябва наистина да се строи, то всичко трябва да е по Божиите правила. Но както вече изясних базиликите въобще не са били съобразени с Бог и са направени по езическите правила, нямащи нищо общо с Бог и дори често по времето на тяхното изграждане били поставяни колони взети от езическите храмове с което директно пренасяли демоните в постройките. В Стария завет, когато Бог заповядва да бъде издигнат олтар отвъд Йордан с написването на Неговите заповеди изисква камъните да не са обработвани с железен инструмент и да са цели:

 „Когато преминете Йордан, да изправите на хълма Гевал тези камъни, за които ви заповядвам днес, и да ги измажете с вар. И там да издигнеш олтар на ГОСПОДА, своя Бог, олтар от камъни. Да не ги обработваш с железен инструмент,  да издигнеш олтара на ГОСПОДА, своя Бог, от цели камъни” (Второзаконие 27:4-6)

 

  За построяването на Солмоновия храм в Библията четем:

  „И като се строеше домът иззида се с камъни приготвени на кариерата; така щото нито чук, нито топор, нито какво да е желязно сечиво не се чу в дома, като се строеше.” (3 Царе 6:7)

  Ето това пише в Библията и трябва да се спазва! Аз лично не съм чул някъде да има църковна постройка построена съобразно Божиите правила...”

 

Да вземем и една по-съвременна "християнска" постройка. Кристалната катедрала в Garden Grove, Orange County, California представлява най-голямата стъклена постройка в света. Построена е за 11 милиона долара равняващи се на около 60 милиона съвременни долара (колко ли бездомни биха могли да подпомогнат с тези пари?). Службите започват през 1961 г. Пастор на църквата от конгрегацията Реформирана църква е окултистът-екуменист Robert H. Schuller  - масон 33 степен вкарващ еретични доктирини в християнството. Schuller е близък приятел с други масони-проповедници, като Norman Vincent Peale (наследствен масон трето поколение, който не е криел това, че е масон, разпространител на лъжедоктрината за позитивното мислене* и съответно "позитивна изповед", той отхвърля девственото раждане на Мария и възкресението на Исус), Billy Graham, John Wayne, W.Clement Stone, Rich DeVos и др., всички екуменисти, клонящи към създаването на Една Световна Религия.

image  

Кристалната катедрала 


image                   

Масонски храм в Кингстън, Канада, който по-рано през XIX век е бил евангелска църква


 Други сгради приспособени към християнството са манастирите, които произлизат от будизма. Съществуването на християнски манастири е поредният идиотизъм, нямащ нищо общо с учението на Исус Христос и християнството.  Божието слово в Библията казва:

  "Идете, прочее, научете всичките народи, и кръщавайте ги в името на Отца и Сина и Светия Дух, като ги учите да пазят всичко що съм ви заповядал; и ето, Аз съм с вас през, всичките дни до свършека на века [Амин]." (Евангелие от Матея 28:19-20)

  И рече им: Идете по целия свят и проповядвайте благовестието на всяка твар. Който повярва и се кръсти ще бъде спасен; а който не повярва ще бъде осъден." (Евангелие от Марк 16:15-16)

image

    Окултният символ Окото на хор използван в масонството и други луцифериански общества на покрива на атонски манастир

   
  Но някои хора просто решават да се скрият в някоя дупка или пещера, като станат отшелници или да се заврат в така наречените манастири, вместо да тръгнат да проповядват Божието слово и така да изпълняват Исусовите заръки.  Дали Господ е бил доволен, че отшелниците са се изпокрили в дупките си, като щраусите си завират главите в пясъка, вместо да отидат и да проповядват или да правят нещо за Бог? Не! Библията ясно казва, че служителите за Божието дело са малко, а те вземат, че се скриват в някоя пещера да не може човек да ги срещне и да ги види:

  "И каза им: Жътвата е изобилна, а работниците малко; затова молете се на Господаря на жътвата да изпрати работници в жътвата Си." (Евангелие от Лука 10:2)

  На всичкото отгоре някои наивници взимат, че ги канонизират за светци. Доброволното отшелничество всъщност има езически характер. По време на езичеството много магьосници са имали практиката да се оттеглят в пещери, където спокойно да могат да се отдават на своите занимания.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
*Доктрината за позитивното мислене, от която произлиза така наречената "позитивна изповед" е измислена от Ернст Холмс от метафизичния култ Нова мисъл (New Tought), който бил близък приятел с хомосексуалиста Дъг Малой, който също се занимавал с метафизика. Позитивно мислене и изповядване още пропагандират Есек Кениън, William Walker Atkinson и Bruce MacLelland  също окултисти от Нова мисъл. Лъжедоктрината се популяризира и разпространява масово от Норман Винсънт Пейл. В САЩ има не малко жертви станали благодарение на тази ерес разпространявана от Кенет Копланд,  Джойс Мейерс, Бени Хин и др. "служители" от Движението на вярата. Един от най-известните случаи е със семейство Паркър, когато спрели да дават лекарства (инсулин) на сина си както учели от служението на Кенет Копланд и просто карали, на положителна изповед. Има и подобен случай на проповедник, който от нищо и никакво възпаление на крака умира като карал на положителна изповед. Преди да умре разбрал грешката си, но вече било късно. Позитивността може понякога и да даде резултати, но с това не може да се изгражда християнска доктрина. Бог много често изцелява хора, които дори не са чували за "позитивната изповед".




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2672981
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930